Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2007 14:55 - СЛАБОТО МЯСТО НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ Е ТЪРГОВСКИЯТ Й ХАРАКТЕР
Автор: zms Категория: Политика   
Прочетен: 810 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.05.2007 14:56


ИНТЕРВЮ НА ПЕТЯ СТАВРЕВА ЗА OBSHTESTVO.NET
Вие сте четвърта в листата на ГЕРБ,  как гледате на коалиционния си партньор?
 
 С уважение и разбиране. При партньорството в политиката, както и в личния живот трябва време, за да улегне.  
Столичният кмет обяви, че очаква много компромати срещу вашата листа. Какви са тези компромати и кога биха могли да дойдат според Вас? 
По-лесно биха могли да отговорят авторите им. Смятам, че такъв сигнал излезе от средите на БСП – ДИКСИ оповести двама агенти в тяхната листа. Не приемам тези методи. Смятам, че това е една от причините хората да се отвратят от политическата практика у нас.  
Фолкът навлезе трайно в предизборните кампании у нас. Почитателката на Бойко Борисов – Ивана разделя ангажиментите си в тази кампания между БСП и НДСВ. Има ли смисъл от подобен род кампании според Вас? 
Човек не може да избира почитателите си. Може би Ивана чете и вашия сайт и в това няма нищо лошо. А дали фолкът е добра визитка за евроизборите, преценява всеки щаб. Според мен тази тема изпраща „парата в свирката”, а влакът на България е спрял до бедно село на път за богата Европа.  
Къде е слабото място на тройната коалиция? 
Слабото й място е търговският й характер. Както виждате, те рядко се карат за политика, но често го правят за назначения. Тази коалиция лежи върху лъжа към избирателите от ляво до дясно. Редовите социалисти също чакаха увеличение на заплатите за себе си, а не за Румен Овчаров… 
Алтернатива ли е споразумението между БЗНС – НС, ГЕРБ, ЕДП и ВМРО на сегашното управление при положение, че ВМРО почти подкрепи правителството при съставянето му?  
Няма „почти подкрепа”, както няма и почти бременност. ВМРО има свои цели и една от тях е да отдалечат ДПС от властта. Всяка партия търси начин да постигне целите си. Партньорското споразумението между БЗНС- НС, ГЕРБ и ЕДП, към което се присъедини и ВМРО, е единственият сериозен опонент на днешната власт.  
Редица анализатори определят като възможно следващото управление – БСП – ГЕРБ. Какъв сигнал би било това към земеделците? 
Слава богу не анализаторите определят коалициите в България. Този слух се тиражира от половин година от „Позитано” 20, защото някои червени стратези знаят, че това ще подплаши хората от център-дясното пространство, които се насочват към проекта ГЕРБ и така БСП ще спечели.  
Защо се разцепи БЗНС-НС?  
Някои хора, водени от лични амбиции и желание за власт, тръгнаха да правят подмяна, въпреки че говореха за промяна…
Какво се случва  в БЗНС-НС, след като земеделската партия начело със Стефан Личев получи съдебна регистрация?  
Има още съдебни дела, които не са приключили и не мога да коментирам бъдещи събития от чужда компетентност.
За нас – земеделците, регистрацията не прави организацията. Нашите структури в цялата страна работят активно за успешното представяне на листата на ГЕРБ на изборите за евродепутати.
Как се отразиха всички тези процеси на вашия лидер Анастасия Мозер? 
Г-жа Мозер е принципен и последователен политик с богат опит. Трудностите никога не са я плашели. 
Какви книги четете? 
Чета различни книги  – от “Европейската мечта” на Джерами Рифкин до философските откровения на Пауло Куелю. Но сега, по време на кампанията, не ми остава много време за четене.
Интервю на Теодора Куцарова  



Тагове:   място,   характер,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zms
Категория: Политика
Прочетен: 576111
Постинги: 328
Коментари: 228
Гласове: 548
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031