Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2007 19:33 - Петя Ставрева: Ниската избирателна активност устройваше управляващите
Автор: zms Категория: Политика   
Прочетен: 934 Коментари: 1 Гласове:
0



Още по време на предизборните срещи стана ясно, че българските граждани не осъзнават каква е важността на това да излязат и да гласуват за Европейски парламент. По-голяма част от българските избиратели показа, че Европа за тях е много далече и те не осъзнават смисълът на миналия вот. Това каза за Агенция “Фокус” евродепутатът от листата на ГЕРБ Петя Ставрева.
“Трябваше да има една много по-активна и по-продължителна информационна кампания за това как се гласува, защо се гласува. Управляващите не си свършиха работата, защото тях ги устройваше ниската избирателна активност”, посочи още Ставрева. По думите й “управляващите предварително са направили разчетите, че ще имат необходимите гласове”. “От една страна е твърдият послушен електорат на БСП, от друга страна-ДПС, които явно използваха и други методи, за да мотивират финансово хората да гласуват за тях”, бе категорична Петя Ставрева.
Тя допълни още, че не очаква Румен Овчаров да понесе политическа отговорност за вота и да бъде отстранен от поста министър на икономиката и енергетиката. “БСП показа изцяло, че или прехвърля отговорност или търсят вината някъде другаде, но не и в тях”, поясни Ставрева. Според нея БСП са получили “звучен шамар”, тъй като голяма част от техните избиратели не са гласували.
Относно подадените оставки в дясното пространство Ставрева посочи: “Очаквам засилване на процеса на консолидация. Смятам, че тези първи оставки са част от сигналите, които идват, че трябват нови лица и нов подход”. По думите на евродепутата проектът ГЕРБ е създаден като алтернатива на Тройната коалиция, като заявка за промяна. “Дават се сигнали, че също СДС ще се присъедини към това ново ядро-ГЕРБ, ВМРО, ЕДП и земеделците”, заяви Ставрева.
“По националните теми, които са в интерес на България, се надявам осемнадесетте евродепутата от България да намерим общо мнение. От ГЕРБ ще направим всичко възможно да има диалог, а не конфронтация”, категорична бе Петя Ставрева.



Тагове:   активност,   Ниската,


Гласувай:
0



1. анонимен - zms Ruse
06.06.2007 22:34
ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ВИДИ КОИ СА ЗЕМЕДЕЛЦИ ЗАРАДИ КАРИЕРАТА СИ В ЕВРОПА И КОИ СА ЗЕМЕДЕЛЦИ ЗАРАДИ ИДЕЯТА БЗНС
А "ПРОЕКТА ГЕРБ" ЩЕ СИ ЗАМИНЕ КАКТО НДСВ И БИЗНЕСБЛОКА ЗА РАЗЛИКА ОТ БЗНС , КОЕТО МАКАР И МАЛКО ЩЕ СИ ОСТАНЕ И ГЛАСОВЕТЕ ВИНАГИ ЩЕ СИ БЪДАТ НЕГОВИ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zms
Категория: Политика
Прочетен: 578254
Постинги: 328
Коментари: 228
Гласове: 548
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930