Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2007 16:29 - Четирима десни кандидати за кметове на райони – Заедно за София
Автор: zms Категория: Политика   
Прочетен: 618 Коментари: 0 Гласове:
0



„Тук сме, водени от желанието да покажем, че десницата в България не е разпиляна, а има силата и волята да работи заедно.” Това заяви пред журналисти в БТА кандидатът на БЗНС за кмет на район Подуяне Георги Димитров.  На 21 октомври 2007г., неделя, в пресклуба на БТА той и още трима кандидати за районни кметове в София, издигнати и подкрепени от десни политически сили, представиха своите програми. Те изложиха своята визия за бъдещето на столицата и съответните столични райони и готовността си за конкретно сътрудничество след местния вот. На пресконеренцията присъстваха също евродепутатът от ЕНП Петя Ставрева и политологът Евгени Кръстев.

Районната администрация трябва да даде

 

зелена улица на инициативните хора в р-н Подуяне

 

за участие с проекти, които ще доведат средства от еврофондовете, каза още Георги Димитров. Сред акцентите в програмата си той посочи улесняването на инвеститорите чрез намаляване на техните местни данъци и такси, ако са инвестирали в инфраструктурни проекти в полза на общината или са спонсорирали социална или спортна проява.  Не на последно място Димитров изтъкна необходимостта от поддръжка на мораториума за забрана на строежи в междублоковите пространства. 

На иновационна програма по отношение пазара на труда и възможност за реализация на младите хора, залага кандидатът за кмет за районСтудентски" от "Алианс за София" Антон Генов, подкрепен от БЗНС. Той предвижда възможност за договаряне с представители на бизнеса за

 

почасово заплащане на студенти

 

за да могат те едновременно да се издържат и да учат. Ако бъде избран Генов ще залага в управлението си на широкото гражданско участие и публичността.

Кандидатът за районен кмет на "Възраждане" Петър Якимов, издигнат от Демократическата партия, има амбицията  да ремонтира и преустрои в стила на традициите на София от началото на 20-и век Женския пазар. За да стане това трябва да бъдат привлечени добри архитекти, които да помогнат пазарът да се модернизира, посочи той. Според Якимов освен продавачите на плодове и зеленчуци може да се привлекат майстори от различни занаяти и

 

пазарът да се превърне в туристическа атракция

 

Районът около пазара може да се обяви за паметник на културата, тъй като там има много старинни къщи, каза още Якимов. Някои от тях могат да бъдат обновени. Добре е също да се запази архитектурният стил, като новопостроените сгради приличат на старите. Якимов отбеляза, че районният кмет не разполага с бюджет, но може да предлага различни инициативи и идеи на Столичната община.

Кандидатирах се, защото зад мен стои БЗНС, заяви от своя страна кандидатът за кмет на р-н Нови Искър Орлин Георгиев. Неговата амбиция е хората там да заживеят наистина в 21 век. Досега районът, който обхваща 12 села и пет квартала, изобилства от нерешени проблеми. На първо място е липсата на канализация, която е причина за още по-големите щети, предизвикани от наводнението преди две години. Затова акцент в програмата му е

 

да бъде подобрена инфраструктурата

 

в района.

Своята подкрепа за кандидатите на десницата даде евродепутатът от ЕНП Петя Ставрева. Това са млади и амбициозни хора, които не правят лъскави кампании и не дават неизпълними обещания, каза тя. Убедена съм, че ако получат доверието на съгражданите си, те ще бъдат успешни управници на своите квартали, заяви Ставрева. Тя отбеляза, че в момента се дават много щедри обещания за средства от еврофондовете, но малко от кандидатите могат на практика да спечелят проекти и да ги реализират.

„Фактът, че днес сме заедно тук е изключително важен сигнал за бъдещето на център-дясното”, каза Ставрева в отговор на въпрос за бъдещето на десницата. Тя е убедена, че десноцентристките политически сили трябва да загърбят личностните и партийните амбиции и да работят в интерес на хората, както са го правили досега. Работим за успеха на център-дясното и местните избори са стъпка към него, каза Петя Ставрева.

 

 

 



Тагове:   кандидати,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zms
Категория: Политика
Прочетен: 577802
Постинги: 328
Коментари: 228
Гласове: 548
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930