Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2008 11:24 - С докладите си ЕК ни дава шанс да отстраним пропуските
Автор: zms Категория: Политика   
Прочетен: 819 Коментари: 1 Гласове:
0




imageДокладите на ЕК за напредъка на България и предшестващият го на ОЛАФ са последно предупреждение към страната ни да забърза реформите и да доведе борбата с корупцията и с организираната престъпност до резултат, адекватен на европейските норми и стандарти. Това заяви в Пловдив евродепутатката Петя Ставрева и обясни, че през последните три години темпът на реформите, очакван от партньорите ни в ЕС, не отговаря на нуждите на страната за „прочистване” на системата.

"Смятам че докладите са предупреждения, защото не ни беше наложена предпазна клауза, което доказва, че към България няма двойни стандарти, а ни се дава шанс да отстраним сериозните пропуски по отношение на борбата с корупцията и на неадекватния контрол при усвояването на европейските фондове. Много е важно екшънплановете, които трескаво се пишат да разблокират спрените средства за България и в резултат на национална мобилизация да не ги загубим", каза още Ставрева. "Много е важно да се направят необходимите изводи за блокираните по предприсъединителните (работихме по три и по трите имаме блокиран ресурс) програми пари, за да не се стигне до рестрикции по отношение на средствата от структурните фондове, където финансирането и огромно и необходимо на страната", обясни евродепутатката.
Тя оповести в Пловдив отговора на писмото си до еврокомисарката по земеделието Мариан Фишер-Бойл във връзка с проблемите в млечния сектор. Партньорите демонстрират разбиране, но ние трябва да убедим Европейската комисия, че имаме нужда от финансова помощ за млекопроизводителите и трябва да ни разрешат доплащания за качественото мляко. Разговорите и търсенето на възможности трябва да продължи, изрази убеждението си Ставрева.


Тагове:   дава,   шанс,   отстраним,


Гласувай:
0



1. theworld - За да убедим Европейската комисия, ...
26.07.2008 11:51
За да убедим Европейската комисия, че имаме нужда от финансова помощ (за каквото и да било), първо трябва да я убедим, че предоставените средства се усвояват ефективно и по предназначение, а не се присвояват (= заграбват). Ама убеждаването във второто все повече започва да граничи с невъзможното!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zms
Категория: Политика
Прочетен: 577783
Постинги: 328
Коментари: 228
Гласове: 548
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930