Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2008 11:39 - Екшън-планът за САПАРД трябва да е публичен.
Автор: zms Категория: Политика   
Прочетен: 661 Коментари: 0 Гласове:
0



Екшън-планът за САПАРД трябва да е публичен, смята евродепутатът Петя Ставрева Юли 30th, 2008 "Аз смятам, че екшън-планът за мерките по САПАРД не трябва да е засекретена информация, нали управляващите непрекъснато говорят за прозрачност?"

Това каза преди минути в онлайн-чата на Портал ЕВРОПА членът на ЕП Петя Ставрева (ЕНП-ЕД). Тя съобщи в онлайн-дискусия с читателите на Портал ЕВРОПА, че е разговаряла с представители на ГД "Земеделие" относно Програма САПАРД в България.

"До края на юли 2008 те очакват да представим прословутия екшън-план, но това няма да  е достатъчно за отблокиране на средствата програмата, ЕК иска давидидали написаните мерки ще заработят на терен", смята тя. 

По думите й за съжаление година и половина след присъединяването ни към голямото европейско семейство се оказваме в тежка ситуация - блокирани пари по предприсъединителните програми, отнети акредитации, критики за несвършена работа...

"А що се отнася до Сапард, програмата трябваше да подготви българското земеделие за успешена адаптазия към новите европейски реалности", каза още тя в отговор на читателските въпроси.

Днес ще се гласува поредният вот на недоверие към кабинета Станишев, убедена съм, че той е вот на недоверие на голяма част от българските граждани към безхабернато управление на страната. Фермерите са притиснати до стената. Преди седмици те протестираха и в София, но министерството на земеделието не се трогва от протести... - смята още десният евродепутат и заключава: "съдбите на много българи зависят от адекватната финансова помощ,която трябва да получат в този момент. важно е всички ние българските граждани да сме част от дискусиите за харченето на излишъка, а не в последствие да разбираме за построени чешмички и други добри дела."

Освен глобалния европейски проблем г-жа Ставрева с готовност коментира проблемите с еврофондовете в българското земеделие, в частност Програма САПАРД.

Разговорът е първи от цяла планирана серия подобни дискусии, провеждани в рамките на "Сега - взаимодействаме с Европейския парламент!" - инициатива, изпълнявана от Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА.



Тагове:   планът,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zms
Категория: Политика
Прочетен: 577547
Постинги: 328
Коментари: 228
Гласове: 548
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930