Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2008 22:18 - Консолидацията на дясното пространство ще даде добър резултат
Автор: zms Категория: Политика   
Прочетен: 607 Коментари: 0 Гласове:
0



Анастасия Димитрова Мозер, зам.-председател на Народното събрание, лидер на БЗНС-НС:

Консолидацията на дясното пространство ще даде добър резултат

Блиц-интервю на Анета БОЖИДАРОВА

 

- Г-жо Мозер, може ли да се каже, че политическият сезон започна за БЗНС-НС с добра новина – според социолозите вашият рейтинг е 13% - по-голям от тези на лидерите на СДС, ДСБ и ДПС.

- Мисля, че има връзка между моето появяване в рейтингите и спечелването на делото във връзка с нашата юридическа легитимност – в момента отново сме признати с името, което отдавна регистрирахме и заявихме като правоприемник на БЗНС-НС – Земеделски народен съюз. Явно начинът, по който работим, намира одобрението на българските граждани и покрива представите им за Земеделския съюз.

- Има ли други добри новини за земеделците?

- Политическият сезон започна и ние отново ще подновим разговорите си и с другите земеделски формации. Ще започнем разговори и с партиите и организациите от център-дясното политическо пространство, защото изборите чукат на вратата. Всички трябва да бъдем малко по-инициативни, защото време няма. Предстои ни Управителен съвет, след това конгрес. Мисля, че подготовката за конгреса ще мобилизира нашите членове в цялата страна.

- Как ще коментирате подписката за „уволнение” на правителството, инициирана от ГЕРБ, СДС и ДСБ?

- Тя, за съжаление, няма юридическа тежест и по-скоро е с пожелателен характер. Струва ми се, че опозицията трябва да се замисли по-сериозно за обединение и консолидиране, за да може да участва в следващия парламент. В противен случай ще оставим сцената на формации, които аз лично не мога да приема като демократични и переспективни. И това ще бъде жалко за България. Българският гражданин не бива за пореден път да бъде излъган и да му се отнеме възможността да постигне онова ниво на икономическо развитие, което той заслужава. Идеята за консолидацията на дясното пространство е важна, защото нейното осъществяване може да даде добър резултат. Искам да припомня колко популярни и продуктивни бяхме всички през 1996-1997 г. като Обединени демократични сили. Днес, когато ситуацията в страната е далеч по-критична, сме се разделили на орел, рак и щука, което не работи в ничий интерес. Трябва да си върнем доверието на хората и първа стъпка за това ще бъде искреното желание за консолидация на демократичните сили. Земеделският съюз винаги е бил коректен партньор, но център-десните сили все още умуват и мислят. В политиката обаче прекалено дългото мислене не винаги е полезно.        



Тагове:   даде,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zms
Категория: Политика
Прочетен: 578055
Постинги: 328
Коментари: 228
Гласове: 548
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930