Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2008 22:24 - Петя Ставрева представи Пловдив в Европарламента
Автор: zms Категория: Политика   
Прочетен: 638 Коментари: 0 Гласове:
0



Петя Ставрева представи Пловдив в Европарламента Септември 18th, 2008  imageЕвродепутатът от ЕНП-ЕД Петя Ставрева организира на 17 септември 2008 г. представяне на "Пловдив - Многоликият град"  в Европейския парламент в Брюксел. Събитието протече със съдействието на община Пловдив  и се проведе в европейската година на междукултурния диалог.

 Повечето български евродепутати уважиха с присъствието си представянето на Пловдив в Европейския Парламент. На него присъстваха  и евродепутати от различни страни сред които - Джефри Ван Орден от Великобритания, Алберт Дес от Германия, Йоанис Главакис от Гърция и други техни колеги. 

 Представители на местната власт и бизнеса от Пловдивския регион, дипломати и много българи, работещи в институциите на общността, дойдоха на представянето на града на тепетата в Брюксел. Председателят на КНСБ Желязко Христов също бе гост на  събитието.

  Изказване на Петя Ставрева при представянето на град Пловдив в Европейския парламент Септември 17th, 2008

Уважаеми дами и господа, членове на Европейския парламент,

Скъпи гости, 

Много се радвам, че днес, в една от най-важните институции на Обединена Европа - Европейският парламент представяме Пловдив - Многоликият град, в който древното минало, динамичното настояще и европейско бъдеще се пресичат по неповторим начин.  

Пловдив е изключителен  град, с хилядолетна история, с богатото културно наследство и в същото време с голям  потенциал за развитие.  

Обичам този град, не само защото съм родена в него и там завърших гимназия. Винаги съм смятала, че той е  духовната столица на България.

Ето защо в европейската година на междукултурния диалог представянето на Пловдив в сърцето на Европа е важна стъпка към популяризирането на града на европейската сцена. Той ще става все по-познат и на нашите европейски приятели в процеса на интеграцията на народите и културите в Общността. 

Също както Европа съчетава единство в многообразието, така и Пловдив е пъстра мозайка от символи - река Марица, която извива снага между тепетата на града, величественият амфитеатър и Стария град. Всички те по оригинален начин са пресъздадени в картините на пловдивските художници, на които ще можете да се насладите по-късно днес. 

Благодаря на община Пловдив и район "Централен" за партньорството при организирането на това събитие. 
 


Тагове:   Пловдив,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zms
Категория: Политика
Прочетен: 578346
Постинги: 328
Коментари: 228
Гласове: 548
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930