Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2009 22:42 - Акценти от пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург
Автор: zms Категория: Политика   
Прочетен: 1209 Коментари: 1 Гласове:
0




януари 13, 2009
Нови правила ограничават употребата на пестициди. На 13 януари ЕП ще гласува два законодателни текста, които се предвижда да заместят сега действащите правила за пестицидите. С тях се установяват по-строги правила за тяхното използване, забраняват се някои силно токсични вещества и се изисква замяната на някои рискови вещества с техни по-безопасни алтернативи. Докладите предвиждат забрана на въздушното пръскане на пестициди, както и тяхното използване в близост до паркове и детски площадки и т.н.

ЕП гласува относно обществените поръчки в областта на отбраната и сигурността. На 14 януари европейските депутати ще гласуват проектодирективата относно процедурите за възлагане на обществените поръчки в областта на отбраната и сигурността. Целта на законодателното предложение е да се създаде общ европейски пазар за военно оборудване и за продукти, свързани с отбраната. В него на ниво ЕС се определят правилата за координиране на възлагането на обществени поръчки в тези две чувствителни за всички държави-членки области.

Биометрични данни в паспортите. Паспортите на деца под 12-годишна възраст, издадени в ЕС, няма да съдържат техните пръстови отпечатъци, гласи една от промените в регламента за биометричните данни в паспортите, която депутатите ще гласуват на 14 януари. Децата обаче все пак ще трябва да имат собствени паспорти, с цел засилване на борбата срещу трафика на деца. Биометричните паспорти ще бъдат въведени в ЕС (плюс Исландия, Норвегия и Швейцария) на 29 юни тази година.

Основните права в Европейския съюз между 2004 и 2008 г. Депутатите от ЕП са загрижени от големия брой нарушения на основните права на човека в държави-членки на ЕС, като отделят особено внимание на случаите на дискриминация срещу малцинствата, както и на заплахите за неприкосновеността на личния живот. Те искат също така европейските институции и държавите-членки да си сътрудничат в областта на имиграцията и даването на убежище.

Програма на чешкото председателство, енергийните въпроси са сред приоритетите. На 14 януари чешкият министър председател Mirek Topolбnek ще представи пред депутатите от ЕП приоритетите в работната програма на започналото от 1 януари чешко председателство на ЕС. Работната програма на председателството е под надслов "Европа без граници" и основните акценти в нея са икономиката и борбата с кризата, енергийният сектор и борбата с климатичните промени, както и външната политика на ЕС. След като бъде представена програмата на председателството, депутатите ще проведат дебат.

Парламентът отбелязва 10-годишнината на еврото. На 13 януари ЕП ще отбележи тържествено 10-годишнината, откакто еврото стана официална валута на Европейския съюз и на 11 от държавите-членки, а евро банкнотите и монетите бяха въведени в обръщение две години по-късно. В момента 16 държави-членки са приели еврото като своя национална парична единица. Парламентът ще отбележи тази годишнина със специален дебат по време на пленарната сесия, който ще бъде последван от семинар с участието на политически лидери и водещи икономически журналисти.

11 юли - ден за възпоменание на жертвите от клането в Сребреница. Депутатите ще гласуват на 14 януари относно обявяването на 11 юни за ден за възпоменание на жертвите от клането в Сребреница (Босна и Херцеговина). През 1995 г. около 8 000 хиляди босненски мюсюлмани са избити от сръбските сили в Сребреница под командването на генерал Ратко Младич, който е все още издирван от международния трибунал в Хага за бивша Югославия


Тагове:   Страсбург,   парламент,


Гласувай:
0



1. анонимен - Рiч Харвест - Продаж пестицидів і агрохімії в Україні
05.03.2012 11:28
<img>http://i077.radikal.ru/1203/50/5eb5ee1ee30d.jpg</img>

«Річ Харвест» в перекладі означає «щедрий урожай». Так ми вирішили назвати нашу компанію, бо саме щедрий урожай є запорукою благополуччя як сільськогосподарських підприємств і фермерів, так і держави.

Продаж пестицидів в Україні: «Річ Харвест» є партнером, а також ексклюзивним представником ТОВ «Франдеса» - виробника засобів захисту рослин в Республіці Білорусія. Завод «Франдеса» побудовано з дотриманням усіх необхідних сучасних вимог по забезпеченню високої ефективності препаратів і екологічної безпеки. Сучасне обладнання дозволяє виробляти різні препаративні форми пестицидів: концентрати емульсій, концентрати суспензій, водні розчини і водорозчинні концентрати.

<a href=http://richharvest.com.ua/ru/pesticides/buy-pesticides/>пестициды купить</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/>http://richharvest com ua/</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/ru/pesticides/protectantes/>престиж предпосевная обработка картофеля</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/ru/pesticides/plant-protection/>завод биопрепаратов защита растений</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zms
Категория: Политика
Прочетен: 578351
Постинги: 328
Коментари: 228
Гласове: 548
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930