Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2009 22:05 - „Обединени земеделци” искат: Нова аграрна политика
Автор: zms Категория: Политика   
Прочетен: 1780 Коментари: 1 Гласове:
0



За ново обществено начало – такава беше волята на Първия редовен конгрес на „Обединени земеделци”, проведен на 8 ноември 2008 г. „За нова аграрна политика” бе първият от предстояща поредица форуми, които организацията ще провежда, в контекста на приетата Политическа декларация на Първия редовен конгрес.

Повече от 80 участници събра конференцията, организирана от „Обединени земеделци”, с подкрепата на фондация „Конрад Аденауер”. Представители на агробизнеса, селскостопанските науки, браншови и неправителствени организации се събраха на 28 февруари в столичния хотел „Радисън”, за да проведат диалог с политическото представителство на „Обединени земеделци” за бъдещето на българското земеделие.

„Аграрният сектор винаги е бил приоритетен за нас”, заяви при откриването на конференцията Анастасия Димитрова-Мозер, председател на „Обединени земеделци”, зам.-председател на Народното събрание. 
Конкретните виждания за политиките в сектора представи Венцислав Върбанов, зам.-председател на „Обединени земеделци”, народен представител, зам.-председател на Комисията по земеделие в НС. 
Евродепутатът Петя Ставрева запозна участниците във форума с предизвикателствата пред българското земеделие, в контекста на европейското ни членство. Проекто-програмата на „Обединени земеделци” за управление на земеделския сектор представиха Георги Каркъмов и Моньо Христов, зам.-председатели на „Обединени земеделци”.

В последвалата повече от 3 часа дискусия представителите на браншовите организации, на аграрните науки и на неправителствените организации имаха възможност в пряк диалог да изложат своите гледни точки за състоянието на селското стопанство у нас, както и да отправят конкретни въпроси към политическото ръководство на „Обединени земеделци”. Конференцията завърши с приемането на документ, който изразява волята на „Обединени земеделци” и на заетите в сектора за нова аграрна политика.  

Анета БОЖИДАРОВА




Гласувай:
0



1. анонимен - КОРУПЦИЯ
12.06.2010 12:27
Това в земеделският ОКТОПОД на България.
Най-голямият крадец в ЗЕМЕДЕЛИЕТО е Венцислав Върбанов.
Ето накратко какво открадна от Министерството:
1. Мелниците: Плевен-фирмата на братовчед му Тони Тонев "Агробизнесинформ" АД прави оценка, а кумът му я купува, липсват 9000 тона първокласна пшеница, Мелница София -разграбена по негово време, 370 милиона стари пари изразходени за реклама на брашно, мелница Червен бряг подарена на братовчед му.
2.Ловни стопанства: "Доброжанска гора" АД, ловната резиденция на Тодор Живков"Огняново", "Сютка"АД, "Баташки Снежник" АД.
3.Парите на фонд "Земеделие" раздадени на близки и роднини без договори даже.
4. Венцислав Върбанов с братовчед си Тони Тонев открадна Главния Информационно-Управляващ Център на Министерство на Земеделието по-късно преименуван във фирма Агробизнесинформ ЕАД София. Две административни сгради и седем Магазина в центъра на София. Без да платят един лев от джоба си, всички вноски са направени от дружеството. Държавата е ощетена с повече от десет милиона евро. Крадци на прехода.



цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zms
Категория: Политика
Прочетен: 577722
Постинги: 328
Коментари: 228
Гласове: 548
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930