Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2009 22:31 - „Твоят глас в Европейския съюз – Защо младите хора да гласуват на изборите за Европейски парламент?”
Автор: zms Категория: Политика   
Прочетен: 1662 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Младежка кръгла маса

 

„Твоят глас в Европейския съюз – Защо младите хора да гласуват на изборите за Европейски парламент?” По този въпрос дискутираха в сряда, тази седмица, представители на младежките организации на повече от 10 политически партии, както и авторитетни експерти.

На дебат в „Грандхотел София” ги събра тематична кръгла маса. Събитието бе отворено за журналисти и интересуващи се от темата граждани. Целта на кръглата маса е политическите сили да отправят ясни послания до младите български граждани, така че да ги стимулират да упражнят мотивирано правото си на глас на предстоящите избори за Европейски парламент.

„Какво искат да чуят младите?” бе основната тема на дискусията, модерирана от преподавателя в Катедра „Европеистика” на СУ доц. Нели Огнянова. Колегата й от НБУ доц. Антоний Гълъбов бе дискутант. Младите хора чуха експертните разяснения на политолога доц. Румяна Коларова за ролята на Европейския парламент в демократизацията в Европа.

От младежките организации на политическите сили у нас в дискусията участваха Калин Захариев, член на НИС на МГЕРБ, председателите на младежките организации на СДС Александър Тодоров, на ДПС Корман Исмаилов, на „Атака” Деница Гаджева, на ВМРО Петър Станчев,Трендафил Величков, Началник на отдел „Младежка политика” във ВС на БСП, Славчо Гаврилов от ръководството на младежката организация на ПП „Обединени земеделци”, Юсеф Ез Един Дакак от ДСБ, Иво Чифлички от НДСВ.

„Ние имаме евродепутат и добре познаваме интересите на хората, заети в аграрния сектор. Особено важно е да бъдат мотивирани онези млади българи, които биха искали да се занимават със земеделие и да се възползват от възможностите, които дава европейското членство на предприемчивите европейски граждани”, бе позицията на Славчо Гаврилов, член на младежката организация на ПП „Обединени земеделци”. Според него младите българи се интересуват от различни въпроси, свързани с Европейския съюз, но ако политиците поемат конкретни ангажименти за решаването на конкретни проблеми, могат по-убедително да спечелят вниманието на младите хора и да ги ангажират да гласуват в предстоящите избори за Европейски парламент.  

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zms
Категория: Политика
Прочетен: 578355
Постинги: 328
Коментари: 228
Гласове: 548
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930