Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2009 22:39 - Обединената десница – коректив на управлението
Автор: zms Категория: Политика   
Прочетен: 1153 Коментари: 0 Гласове:
0



image 

Колкото повече български демократи влязат в Европейския парламент, толкова по-голяма ще бъде гаранцията, че интересите на страната ще бъдат отстоявани и че демократичното управление на България ще получи европейска подкрепа, заяви на предизборен митинг-концерт в Плевен кандидатът за евродепутат на „Обединени земеделци” в листата на Синята коалиция Петя Ставрева. Земеделският глас в Европа е важен, за да бъдат отстоявани интересите на българските селски стопани, посочи още Ставрева.

На срещата в Плевен присъства и водачът на листата на Синята коалиция за Европарламент Надежда Михайлова. Тя  посочи, че депутатите могат да работят за България само ако защитават общи национални интереси, което досега не се е случило. За пример Михайлова посочи енергетиката, където по думите й "е извършено предателство към националните интереси на страната". Това е така, тъй като вместо България да се обвърже с европейската енергийна система, бяха подписани договори, които по същество задълбочават обвързаността ни с Русия, смята Михайлова.
Според нея пред ЕС стоят приоритети като излизането от финансовата и икономическа криза, разрешаването на демографския проблем, борбата с организираната престъпност и проблемите, свързани с разширението.
"Поели сме ангажимент да участваме сериозно в дебатите за разширяване към нашите западни съседи", каза Михайлова. "Ние ще настояваме Турция не просто и единствено да покрие Копенхагенските критерии, но като условие за възможно нейно членство и задълбочаване на отношенията с ЕС да се приеме и ненамеса във вътрешните отношения на съседни държави", допълни тя.
Вторият в листата Светослав Малинов каза, че голямата изненада на тези избори ще бъде резултатът, който ще постигне Синята коалиция. Според него "е унизително, че България е оползотворила 0,62 на сто от европейските фондове".  

Има много сериозни сигнали за бъдещ съюз между Синята коалиция и ГЕРБ, заяви на предизборния митинг–концерт в Плевен съпредседателят на синята коалиция Мартин Димитров. Според него самите хора от ГЕРБ разбират, че за едно успешно управление е нужен експертен потенциал и опит, какъвто притежава администрацията на сините. Една млада партия като ГЕРБ все още не разполага с такъв експертен потенциал, а ние го имаме, допълни Димитров. Според него опитът е много необходим в условия на финансова криза.
"Ако следващото управление не разчита на качествата на администрацията, на много сериозна антикризисна програма, то не може да бъде успешно", добави той. Затова десницата ще бъде важен коректив и това се осъзнава и от ГЕРБ, смята Димитров.
 "От десет години не сме виждали такова настроение и вяра в победата - върнахме силата на десницата", каза още пред симпатизанти на сините Мартин Димитров.
На митинга той посочи, че за България има два пътя - единият е управление на Синята коалиция и ГЕРБ, другият е на  БСП и ДПС. Това е равносилно на избор между управлението и корупцията, смята синият лидер.
Ани СТОЯНОВА



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zms
Категория: Политика
Прочетен: 578346
Постинги: 328
Коментари: 228
Гласове: 548
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930