Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2006 01:27 - Решения на Областното отчетно - изборно делегатско събрание на БЗНС - НС, гр. София 28.10.2006г.
Автор: zms Категория: Политика   
Прочетен: 923 Коментари: 0 Гласове:
0



Решения на

Областното отчетно-изборно делегатско събрание

 на БЗНС-НС-София-град

28.10. 2006 г.

 

1. Приема отчета за дейността на Областната земеделска организация на БЗНС-НС гр. София с направените оценки и допълнения, съгласно протокола от събранието.

2. Приема доклада на ОКРК

3. Приема като изпълнена основната задача на досегашното градското настоятелство - уставно организиране и провеждане на отчетно-изборните събрания и подготовката на 36-тия конгрес на БЗНС-НС.

4. Не освобождава от отговорност предишния постоянния състав на градското настоятелство с председател Снежана Коларова, тъй като не са предадени архива и касата.

5. Възлага за изпълнение въвеждането на система

за управление на човешките ресурси и попълване на банка с кадри.

6. Възлага на градското настоятелство да продължи организационната работа за възстановяване на организациите в три района на София и укрепване на съществуващите.

7. България се нуждае от нов национален проект и от нов политически модел, в които БЗНС-НС трябва да заеме своето подобаващо място

8. Издига кандидатурата за на г-жа Анастасия Димитрова-Мозер за главен секретар на БЗНС-НС на предстоящия редовен конгрес на 4 и 5 ноември.

9. Да се организира широко обсъждане на новия национален проект и политически модел.

10. Земеделският съюз да излезе с ясни позиции по всички актуални проблеми на българското земеделие и българското село. Трябва да дадем ясни отговори - Защо България е на последно място по стандарт на живот сред страните членки на ЕС? Защо е разбит в публичния сектор – имаме некачествено образование, раждащо неравенство, неработещо здравеопазване, неефективна социална сигурност, липса на справедливост във всичките й аспекти!? Нуждаем се от открит диалог и подобряване на комуникацията вътре в организацията. Българските граждани да ни припознаят като изразители и защитници на техните интереси.

11. Въвеждане на ефективен контрол и отчетност на представителите ни в изпълнителната власт на общинско ниво.

12. Възлага на градското настоятелство с активен принос на младежките организации да възстанови диалога с градските организации на център-десните политически сили в столицата, с цел съвместни действия в защита на интересите на гражданството и отстояване десния модел за развитие на икономиката на града и функционирането на столичната община.

13. В диалог с център-десните политически сили в столицата да се предложи ново разпределение на клубната база.

14. Предлага редовния конгрес да направи необходимото - в случай на неблагоприятно решение в съда да се осъществи нова регистрация.

15. Да се изпълни решение на предишно делегатско събрание за финансово подпомагане на организационна работа от членовете на бордове на директори и общинските съветници, избрани от квотата на БЗНС-НС.

16. Възлага на нашите представители в структурата на столичната община да предложат програма за подпомагане на крайградското екологично земеделие и подкрепата на изкупвателните кооперации.

17. Препоръчва към ПП на БЗНС-НС да се създаде международен отдел  за връзка със сродни политически и браншови организации от цял свят.

18. Възлага на градското настоятелство да организира срещи за установяване на контакти с професионални и браншови организации. Да лобираме в защита  на занаятчиите, дребните и средни производители.  

19. Засилване на идеологическа дейност като се засили практическата й насоченост.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zms
Категория: Политика
Прочетен: 576154
Постинги: 328
Коментари: 228
Гласове: 548
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031